30 Temmuz 2014 Çarşamba

Roman olmayan roman "İkinci Geliş"te Türkçe karşıtı çürük kokusu var!

Türkiye, hemen her alanda kendine özgü bir ülke olmayı sürdürüyor!... Türkiye, entelektüel alanda da, tam bir nev-î vatanına münhasır bir yer! Türkiye, birçok alanda hesap sorma yeteneğini geliştirmemiş toplumsal yapıya sahip olmakla birlikte entelektüel alanda da yazarlarından hesap sorabilme yeteneğine erişememiş garip bir ülke olarak varlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye çalışıyor!... Tabiî ki bu durum çok üzücü!

Ben, bir entelektüel olarak ülkemizin ve dünyanın sorunlarıyla o kadar yoğunluklu boğuşma hâlindeyim ki, ormana bakmaktan, zaman zaman burnumun dibindeki ağacı bile göremiyorum! Özellikle soruşturmalara, kovuşturmalara, ceza ve hukuk dâvâlarına iyi yoğunlaştığım süreçlerde, çok yakınımdaki çürümüşlüğü göremediğim için, sürekli olarak emekçi halktan, sosyal devletten, tüyü bitmemiş yetimden hep özür diliyorum!


Gereğinden fazla, hattâ gereksiz biçimde, gereksiz yere iyice abarttığım, böylelikle entelektüel kamuoyunu yanılttığım Coşkun Büktel'in çürük kitapları nedeniyle vermiş olduğum kalıcı rahatsızlık sonucunda, kalan ömrüm boyunca emekçi halktan, sosyal devletten, tüyü yetimden özür dilemeyi sürdüreceğim... Çok geç alınmış bir karar da olsa, yinelemekte yarar var: Büktel'in Türkçe karşıtı çürük kitaplarını, sak(t)ın almayınız!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder